'Blijf thuis!': Max Verstappen haalt uit naar Red Bull na derde nederlaag op rij

Weer niet gewonnen
Geen podium
Zijn team afgevallen
“Natuurlijk ben ik niet blij”
“Ondermijnd worden was niet ideaal”
Vloeken op de radio
Weglachen
Nog steeds bovenaan het klassement
Weer niet gewonnen

Voor het eerst sinds 2021 is Max Verstappen er drie keer op rij niet in geslaagd om een Grand Prix te winnen. McLaren en Oscar Piastri domineerden de Hongaarse Grand Prix.

Geen podium

De hoogst haalbare positie voor Verstappen was de derde plaats achter team McLaren. Door een botsing met Lewis Hamilton tegen het einde van de race eindigde de Nederlander echter als vijfde.

Zijn team afgevallen

Volgens Sky Sports heeft de regerende kampioen het team van Red Bull bekritiseerd omdat hij niet op het podium stond. Ook was hij kritisch over de prestaties van de RB20-auto.

“Natuurlijk ben ik niet blij”

Na de race uitte Verstappen zijn ongenoegen: "Natuurlijk ben ik niet blij. Op een dag waarop we al achterliepen op McLaren qua snelheid, hoop je dat de strategie werkt. Helaas was dat vandaag niet het geval."

“Ondermijnd worden was niet ideaal”

"Het was niet ideaal om ondermijnd te worden, maar er was nog steeds een kans dat je niet volledig verrast werd. We hebben geprobeerd de pitstop uit te stellen, maar ik was simpelweg niet snel genoeg."

Vloeken op de radio

De drievoudige Formule 1-kampioen was woedend over het race-incident met Hamilton en uitte zijn frustraties luid en duidelijk via de radio. Verstappen vindt niet dat hij zich hoeft te verontschuldigen voor zijn uitspraken op de radio.

"Blijf thuis"

In gesprek met Sky Sports F1 zei Verstappen: "Ik denk niet dat we ons hoeven te verontschuldigen. We moeten gewoon ons werk beter doen. Ik begrijp niet waarom mensen denken dat je niet uitgesproken mag zijn op de radio. Als sommigen dat niet prettig vinden, moeten ze maar thuisblijven."

Weglachen

Zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton lachte de suggesties weg dat hij het incident had veroorzaakt. Ondertussen stemde Red Bull-baas Christian Horner ermee in dat Hamilton niets verkeerd had gedaan.

"Race-incident"

Volgens GB News zei Horner: "Om eerlijk te zijn, zou ik het een race-incident noemen. Ik zou teleurgesteld zijn als er na dit incident verdere consequenties zouden volgen."

Nog steeds bovenaan het klassement

Verstappen heeft de laatste drie races niet gewonnen, maar leidt nog steeds met 76 punten. Is het mogelijk dat hij zich herpakt in België?

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou