Contractverlenging Perez houdt Verstappen bij team Red Bull

Nieuw contract
Aflopend contract
Matig jaar
Heeft hij een plek bij Red Bull verdiend?
Geen vertrouwen in het team
Hoeveel verdienen ze?
Een logischere keuze
Perez als nummer twee
Nieuw contract

Het nieuws dat Sergio Perez, coureur bij Red Bull Racing, op 4 juni bijtekende voor een meerjarig contract lijkt misschien alleen over hem te gaan. Maar zijn beslissing om ten minste tot het einde van het seizoen 2026 heeft even veel met Max Verstappen te maken.

Aflopend contract

Het contract van Perez zou aan het einde van dit seizoen aflopen, maar ze besloten hem nog twee seizoenen langer te behouden.

Matig jaar

Perez heeft een matig jaar, ondanks zijn snelle auto van Red Bull. Hij heeft geen races gewonnen en behaalde vier podiumplaatsen in negen races.

Heeft hij een plek bij Red Bull verdiend?

Wellicht vinden sommigen in Noord- en Zuid-Amerika - Perez is Mexicaans - dat hij het nieuwe contract verdiend heeft, maar de rest van de wereld is kritischer over Perez. Commentatoren zeggen dat hij niet genoeg heeft laten zien voor een nieuw contract in een van de beste topcompetities in de sport.

Geen vertrouwen in het team

Volgens de GP Blog zegt voormalig coureur Ralf Schumacher dat Christian Horner niet tevreden is over het talent in het Red Bull Junior Team. Hij zou geen vertrouwen hebben in Yuki Tsunoda, Liam Lawson of Daniel Ricciardo, en daarom zou hij niemand hebben om de positie van Perez in te nemen.

"Max Verstappen is relatief duur"

Ralf Schumacher, die tien jaar in de Formule 1 racete, zei: "Ze hebben het contract om financiële redenen verlengd, want Max Verstappen is relatief duur en Sergio Perez pakt veel geld dankzij zijn sponsors".

"Perez kan niet presteren zoals vorig jaar"

"En nu ligt de bal bij Red Bull. Ze moeten nu resultaten boeken en dat brengt ons bij Montreal. Want met de huidige auto kan Perez niet presteren zoals hij vorig jaar deed."

Hoeveel verdienen ze?

Volgens Front Office Sports verdiende Max Verstappen € 50 miljoen in 2023, waarmee hij € 8,35 miljoen meer verdiende dan Lewis Hamilton op de tweede plaats. Perez stond zevende op de lijst en verdiende € 12 miljoen.

Een logischere keuze

Het is voor Red Bull financieel gezien logisch om Perez aan te houden, omdat hij meer verdient aan zijn sponsors – zoals Carlos Slim – dan aan het racen zelf.

Perez als nummer twee

Red Bull moet Max Verstappen tevreden houden en als het team meer geld nodig heeft om hem te laten blijven, kunnen ze hem behouden met Perez als nummer twee. Perez heeft sinds zijn komst in 2021 vijf grand-prixraces gewonnen.

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou