Engelse supporter wordt 's nachts wakker in stadion na EK-wedstrijd

Saaie wedstrijd?
Videobewijs?
4 uur 's ochtends
Geen belijning
Details
Een foto
Beveiligers
Tot nu toe geen reactie
Risicowedstrijd
Politie-inzet
Wat denk jij?
Saaie wedstrijd?

Er gaat een verhaal rond, ontkend door de UEFA, dat een Engelse supporter in slaap is gevallen tijdens de wedstrijd Engeland-Servië op 16 juni. Hij zou te diep in het glaasje gekeken hebben.

Videobewijs?

Tom Kitchin vertelt dat hij in het stadion in slaap viel en om 4 uur 's ochtends daar wakker werd. Het werd vastgelegd op een video die op TikTok circuleert.

Foto: awaydaylads5 / TikTok

4 uur 's ochtends

In de video zegt hij: "Ik ben net wakker geworden, het is 4 uur 's ochtends. Ik ben aan het rillen", zoals gemeld door de Frankfurter Rundschau. Op de achtergrond zijn de lege tribunes van het stadion te zien.

Foto: awaydaylads5 / TikTok

"Niet tijdens het toernooi opgenomen"

De UEFA twijfelde echter aan de echtheid van de video: "Het is duidelijk dat deze video niet is opgenomen tijdens het toernooi of zelfs maar in de afgelopen weken, want er is geen enkele signalering, branding of protocolelementen van UEFA Euro 2024 te zien in het stadion", zei de UEFA tegen de Deutsche Presse Agentur.

Geen belijning

Ook is de belijning op het veld is niet zichtbaar.

Details

Der Spiegel nam contact op met de Engelse supporter Kitchin en hij kon details vertellen over de nacht en de ochtend.

Foto: awaydaylads5 / TikTok

Een foto

Er is een foto beschikbaar waarop de fan na de wedstrijd op de tribune te zien is. Het bord met de eindstand is te zien op de achtergrond.

Beveiligers

De Engelsman vertelde ook dat hij beveiligers was tegengekomen die hem vroegen wat hij daar deed. Hij legde uit wat er gebeurd was, waarop ze in de lach schoten.

Tot nu toe geen reactie

De door Kitchin genoemde beveiligingsmedewerkers hebben nog niet gereageerd. De UEFA, geleid door Aleksander Čeferin, heeft ook nog geen commentaar gegeven op de laatste bijzonderheden van Kitchin.

Risicowedstrijd

Als het verhaal van Kitchin waar is, dan heeft de Engelandsupporter in ieder geval het geluk gehad dat hij kon ontsnappen aan de chaos rondom de wedstrijd. Engeland-Servië was een rommelige confrontatie tussen agressieve supporters.

Politie-inzet

Omdat het een risicowedstrijd was, hadden meer politieagenten dienst en werd er alleen alcohol met een laag alcoholpercentage geschonken. Desondanks was de Englandsupporter er waarschijnlijk toch in geslaagd om toch aardig wat te drinken...

Wat denk jij?

De Engelse supporter moet in ieder geval blij zijn geweest, want zijn team won met 1:0 van Servië. Denk jij dat dit verhaal waar is? Laat het ons weten in de reacties!

Meer voor jou