Lewis Hamilton onthult bijna-doodervaring: "Dit was het dan"

Pipeline
Impactzone
Surfen met Kelly
Duiken
Gevaarlijke golf
Niet voor iedereen
'Wasmachine effect'
Een echte surfer
Passie
Italiaanse golven?
Pipeline

Formule 1-ster Lewis Hamilton vertelde in de podcast ‘Hot Ones’ over een angstaanjagende surfervaring die hij had tijdens zijn verblijf bij de surfspot Pipeline.

Impactzone

De 39-jarige Mercedes-coureur, die al meer dan twaalf botsingen op hoge snelheid heeft meegemaakt, ontsnapte op het nippertje aan de dood toen hij door de impactzone van de golf werd meegetrokken.

Surfen met Kelly

"Ik was met Kelly Slater bij Pipeline, waar de golven wel zes meter hoog waren," zei Hamilton in 'Hot Ones'. Maar waarom was Lewis Hamilton daar?

"Je bent gek"

Volgens Lewis zelf zei Kelly tegen hem: "Het is onmogelijk, je bent gek."

"Het is voorbij"

Ondanks dat, greep de Britse coureur zijn board stevig vast en peddelde richting de line-up. "Ik probeerde eruit te peddelen en werd eigenlijk de 'kill zone' ingezogen. Ik draaide me om en zag een reeks van vier golven aankomen, en op dat moment dacht ik: 'Het is voorbij, het is allemaal voorbij'," vertelde Hamilton op de podcast.

Duiken

De Britse bestuurder liet zijn board los en dook naar de riffen terwijl de golven op zijn hoofd beukten. "Ik kwam weer naar boven, snakkend naar lucht. Maar toen kwam de volgende golf er alweer aan, dus dook ik opnieuw naar beneden. Dit herhaalde ik drie keer, ik raakte bijna zonder lucht," vertelde hij.

Gevaarlijke golf

Vanwege zijn brute kracht wordt Pipeline beschouwd als een van de gevaarlijkste golven ter wereld. Deze Hawaïaanse reus heeft tientallen levens geëist. "We mogen nooit vergeten dat Pipeline een gevaarlijke golf is, ongeacht de grootte," zei strandwacht Dave Wassel van North Shore.

Niet voor iedereen

Tijdens een interview voor Stab Magazine deelde Wassel het verhaal van Marcus Bihu, een lokale bodyboarder en zelfbenoemde 'barrelholic', die in 2019 dodelijke verwondingen opliep bij Pipeline. Zo zie je maar weer, deze golf is niet voor iedereen!

'Wasmachine effect'

Hamilton overleefde het 'wasmachine effect' en bereikte veilig de kust, maar met hernieuwd respect voor surfers!

Een echte surfer

De waarheid is dat Hamilton een surfenthousiast is en echt van de sport geniet. "Ik heb zoveel surfen gekeken, ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel ik van surfen houd. Er is gewoon geen ander gevoel zoals dit," vertelde Hamilton aan professionele surfer Kai Lenny.

Passie

Het incident bij Pipeline heeft Hamilton er niet van weerhouden zijn passie voor watersport voort te zetten. In 2022 werd Hamilton gespot terwijl hij aan het surfen was in Malibu en de wateren van New South Wales, waar haaien voorkomen.

Italiaanse golven?

De legendarische F1-coureur overweegt mogelijk in de toekomst over te stappen op surfen, waarbij hij het circuit inruilt voor een paar neopreenlaarzen. Eén ding is zeker: als hij in 2025 bij Ferrari in Italië gaat werken, zal hij  waarschijnlijk niet veel tijd besteden aan surfen. Wat is jouw mening? Laat het ons weten in de reacties!

Meer voor jou