Mbappé test maskers: speelt hij vanavond met Frankrijk tegen Nederland?

Mbappé en zijn Franse masker
Opereren of niet?
Spannend
Chirurgie
Niet helder
Behandeling na het EK
Gezichtsmasker
“Sterker met hem”
“Vechten zonder hem”
Update van Rabiot
Nog steeds formidabel
Hebben ze een kans?
Mbappé en zijn Franse masker

Sommigen hebben hem al weleens vergeleken met een gemaskerde ninja turtle, maar nu Kylian Mbappé zijn neus gebroken heeft in de wedstrijd Frankrijk-Oostenrijk, lijkt hij daadwerkelijk gezichtsbedekking tijdens de training te testen!

Opereren of niet?

Op maandag 17 juni brak hij zijn neus, op de 18e was het stil rondom de ster, en op woensdag 19 juni kwam hij zó naar de training: met een paar pleistertjes. De vraag die iedereen stelde, inclusief zijn mogelijke tegenstander deze week (Nederland), was: Gaat Kylian Mbappé nog spelen, of moet hij het EK verlaten omdat voetballen zijn gebroken neus in gevaar zou brengen?

Spannend

Volgens The Daily Mail is de gebroken neus van Kylian Mbappé het meest besproken onderwerp in Frankrijk tijdens het EK 2024. Coach Didier Deschamps heeft het omschreven als "een grote schok".

Chirurgie

Deschamps voegde eraan toe dat Kylian Mbappé, een van de beste spelers ter wereld, na het toernooi een operatie zal moeten ondergaan. Het team heeft echter besloten om dit uit te stellen en Mbappé een kans te geven om terug te keren. Maar zal hij ook daadwerkelijk meedoen?

"Al het nodige"

Franse fans zullen nerveus afwachten op verdere updates van het team. Deschamps heeft verklaard dat Mbappé "al een beetje beter" is na de behandeling. De artsen van het team "hebben alles gedaan om de schade zoveel mogelijk te verminderen."

Niet helder

Of Mbappé terugkeert, zou van cruciaal belang kunnen zijn voor de kansen van Frankrijk op het toernooi, gezien zijn ongelooflijke capaciteiten. Philippe Diallo van de Franse voetbalfederatie vertelt de pers dat het "te vroeg is om te weten" of de voormalige PSG-speler op tijd kan terugkeren, zoals gemeld door The Independent.

Behandeling na het EK

De FFF heeft details vrijgegeven maar kon geen specifieke tijdlijn geven voor verdere updates. Na het toernooi zal hij een behandeling ondergaan zodat hij fris aan de competitie kan beginnen bij zijn nieuwe club, Real Madrid.

Gezichtsmasker

Het team bevestigde dat er een masker wordt gemaakt voor Kylian Mbappé om eventueel mee te spelen. Eerder had Mbappé op sociale media al om ideeën gevraagd voor dit masker.

“Sterker met hem”

Toen hem rechtstreeks werd gevraagd of Mbappé terug zal keren voor de wedstrijd van Frankrijk tegen Nederland, antwoordde Didier Deschamps: "Ik ga niet speculeren, maar het Franse team zal altijd sterker zijn met Kylian."

“Vechten zonder hem”

De Franse coach vervolgde: "Als hij niet op tijd fit genoeg is, zullen we zonder hem moeten vechten", volgens BBC Sport.

Update van Rabiot

Adrien Rabiot, Mbappé's teamgenoot bij de nationale ploeg, vertelde verslaggevers: "Misschien is hij klaar voor de derde wedstrijd", tegen Polen op 25 juni.

Nog steeds formidabel

Zelfs zonder Mbappé beschikt Frankrijk nog steeds over een van de beste teams in de competitie. Olivier Giroud of Randal Kolo Muani zullen naar verwachting in zijn plaats starten, beiden geen slechte vervangers.

Hebben ze een kans?

Denk je dat ze, als Mbappé mogelijk uit het toernooi ligt, nog steeds een kans zouden hebben om Euro 2024 te winnen?

 

Meer voor jou