Deze topsporters zijn de afgelopen maand overleden

Gilbert Desmet - 30 juni
Willy Dullens - 16 juni
Christiane Mercelis - 14 juni
Wiel Teeuwen - 24 juni
Bernard Gavillet - 13 juni
Lenie Gerrietsen - 22 juni
Matija Sarkic - 15 juni
Connor Garden-Bachop - 17 juni
Kevin Campbell - 15 juni
Cintia Goldani - 27 juni
Landry N'Guémo - 27 juni
Larry Allen - 2 juni
Tamayo Perry - 23 juni
Rob Burrow - 2 juni
Taylor Wily - 20 juni
Parnelli Jones - 4 juni
Gerhard Aigner - 20 juni
Tommy Banks - 13 juni
Willie Mays - 18 juni
Sika Anoa'i - 25 juni
Chet Walker - 8 juni
Jerry West - 12 juni
Gilbert Desmet - 30 juni

'Smetje' was een geliefde Belgische wielrenner wiens profcarrière liep van 1953 tot 1967. Hij droeg twee keer de gele trui in de Tour de France - twee dagen in 1956 en tien dagen in 1963 - en won talloze koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Hij overleed op 93-jarige leeftijd.

Foto: Stefan Beel collectie in KOERS Museum van de Wielersport, vrijgegeven via Wikimedia

Willy Dullens - 16 juni

Hij speelde bij Sittardia en Fortuna Sittard in de jaren 60 en kwam ook in actie voor het Nederlands elftal in 1966. Dat jaar won hij de prijs voor Voetballer van het Jaar. Willy Dullens moest zijn carrière afbreken wegens een knieblessure en werkte later als kapper en coach/adviseur in het voetbal en wielrennen. Hij overleed op 70-jarige leeftijd na al een tijd aan Alzheimer geleden te hebben.

Foto: Ron Kroon, Anefo Nationaal Archief / Wikimedia

Christiane Mercelis - 14 juni

Als jonge Belgische tennisspeelster maakte Christiane Mercelis furore tijdens Wimbledon voor junioren in 1949. Ze was 18 jaar toen ze het toernooi won. Daarna won ze verschillende kleinere toernooien in Frankrijk en België. Mercelis overleed op 94-jarige leeftijd.

Wiel Teeuwen - 24 juni

Voetballer Wiel Teeuwen, rechtsbinnen bij VVV Venlo tussen 1959 en 1969, werd technisch manager van de club in de jaren 80 en liet zich hier in die hoedanigheid fotograferen (in het midden, met stropdas en bal). Teeuwen overleed op op 86-jarige leeftijd na een langdurig ziekbed.

Bernard Gavillet - 13 juni

Deze Zwitserse wielrenner stierf op de leeftijd van 64 jaar. Hij werd nationaal klimkampioen in 1984 en behaalde zijn hoogste klassementspositie in een grote ronde (de Tour de France) in 1984: nummer 20.

Lenie Gerrietsen - 22 juni

Turnster Lenie Gerrietsen vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van 1948 in Londen en 1952 in Helsinki. Ook was ze vijf keer Nederlands kampioen in de jaren 50. Gerrietsen stierf op de leeftijd van 94 jaar.

Foto: Wim Consenheim, Anefo, Nationaal Archief / Wikimedia

Matija Sarkic - 15 juni

De Montenegro-doelman Matija Sarkic was pas 26 en speelde voor Millwall toen hij op 15 juni plotseling in elkaar zakte in zijn flat, aldus lokale media.

Connor Garden-Bachop - 17 juni

Rugbyster Connor Garden-Bachop was pas 25 toen hij overleed. De Highlanders en Wellington-speler overleed aan een "medische gebeurtenis", zo omschreef de New Zealand Rugbyvereniging het, aldus The Independent.

Kevin Campbell - 15 juni

Arsenal en Everton betreuren de dood van voormalig spits Kevin Campbell (54), die volgens The Guardian op 15 juni na een "kort ziekbed" overleed.

Cintia Goldani - 27 juni

De Braziliaanse bodybuilder Cintia Goldani overleed onverwacht in de stad Porto Alegre, een paar dagen voor haar deelname aan 'MuscleContest Brazil'. De doodsoorzaak was waarschijnlijk een longontsteking. Ze was 36 jaar oud.

Foto: cintiagoldanipro / Instagram

 

Landry N'Guémo - 27 juni

De Kameroense voetballer, die een internationale carrière had bij Franse, Turkse, Schotse en Deense clubs, overleed op 38-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk in zijn thuisland. Hij speelde eveneens bij het Kameroense nationale elftal tussen 2006 en 2014.

Larry Allen - 2 juni

Oud-American Footballspeler Larry Allen van de Dallas Cowboys overleed plotseling op 52-jarige leeftijd tijdens een vakantie met zijn gezin.

Tamayo Perry - 23 juni

Deze surfer, die ook een rolletje had in 'Pirates of the Caribbean,' overleed nadat hij door een haai was aangevallen tijdens een dagje surfen in Hawaii. Hij was 49 jaar oud.

Rob Burrow - 2 juni

Rugby league-legende Rob Burrow werd in 2019 gediagnosticeerd met Motor Neuron Disease. Hij was 41 jaar oud toen hij stierf.

Taylor Wily - 20 juni

Deze Hawaiiaanse worstelaar deed ook wat werk als acteur. Hij overleed op 56-jarige leeftijd, maar de oorzaken van zijn dood zijn onbekend.

Parnelli Jones - 4 juni

Parnelli Jones was een Amerikaanse racelegende die in 1963 de Indianapolis 500 won. Hij stierf vredig thuis op 90-jarige leeftijd.

Gerhard Aigner - 20 juni

De Duitser Gerhard Aigner was een scheidsrechter en een autoriteit in de voetbalwereld Algemeen Secretaris van de UEFA en Chief Executive van de UEFA was geweest. Hij stierf op 80-jarige leeftijd.

Tommy Banks - 13 juni

Bolton- en Engels elftal-legende Tommy Banks is op 94-jarige leeftijd overleden, meldde The Guardian. Volgens The Sun was Banks vóór zijn dood op 13 juni de oudste nog levende voormalige Engelse international.

Willie Mays - 18 juni

Honkballegende Willie Mays overleed op 93-jarige leeftijd. De New York Giants maakten zijn overlijden bekend via een verklaring van Michael, zijn zoon.

Sika Anoa'i - 25 juni

De beroemde Samoaanse Amerikaanse professionele worstelaar, WWE-legende en vader van collega-worstelaar Roman Reigns is op 79-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt.

Chet Walker - 8 juni

Basketbal Hall-of-Famer Chet Walker overleed op 84-jarige leeftijd. "Zijn vaardigheden, toewijding en bijdragen aan het spel hebben een blijvende impact gehad op de basketbalsport en de stad Chicago. Chet Walker zal voor altijd herinnerd worden als een echt Chicago Bulls-icoon", aldus een verklaring van de Amerikaanse basketbalclub.

Jerry West - 12 juni

Een ander NBA-icoon, Jerry West, wiens silhouet vermoedelijk de basis vormde voor het NBA-logo, stierf op 86-jarige leeftijd.

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou