UEFA geeft verschrikkelijke fout toe die Duitsland het EK 2024 kostte

Een kostbare fout
Ze zijn ermee weggekomen
Geen penalty
Protesten
Strengere straffen
Voorwaarden
Ze geven hun fout toe
De hoop van Nagelsmann
Vernietigende klap
De beslissing opende de deur
Een kostbare fout

De scheidsrechterscommissie van de UEFA heeft naar verluidt toegegeven dat Duitsland een penalty had moeten krijgen tijdens hun kwartfinale van Euro 2024 tegen de uiteindelijke winnaars, Spanje.

Ze zijn ermee weggekomen

De penalty had toegekend moeten worden nadat een treffer van Jamal Musiala de hand van Marc Cucurella raakte. Het schot was op het doel gericht en had moeilijk gered kunnen worden.

Geen penalty

De Engelse scheidsrechter Anthony Taylor wuifde elke claim van een penalty meteen weg en landgenoot Stuart Atwell steunde zijn beslissing in zijn rol als VAR.

Protesten

De Duitse spelers belaagden Taylor na het incident en smeekten om een penalty, maar die kwam er niet. De UEFA heeft nu echter toegegeven dat Taylor en Atwell allebei fouten hebben gemaakt door Duitsland geen penalty toe te kennen.

Strengere straffen

Volgens de Spaanse publicatie Relevo vertelde de scheidsrechterscommissie van de UEFA aan de officials: "Volgens de laatste richtlijnen van de UEFA moet hand-tot-balcontact dat een doelschot stopt strenger worden bestraft", en voegde eraan toe dat "in de meeste gevallen een penalty moet worden toegekend".

Voorwaarden

De scheidsrechterscommissie bepaalde wel dat een strafschop niet gegeven hoeft te worden, "tenzij de arm van de verdediger heel dicht bij het lichaam of op het lichaam is". Dit is een belangrijk detail voor Cucurella en Duitsland.

Ze geven hun fout toe

De verklaring van de UEFA over het voorval vervolgde: "In dit geval stopt de verdediger [Cucurella] het schot op doel met zijn arm, die zich niet erg dicht bij het lichaam bevindt, waardoor hij zichzelf groter maakt, en dus had er een strafschop toegekend moeten worden".

De hoop van Nagelsmann

De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann zei na de wedstrijd: "Er is een regel en ik hoop dat er geen verkeerde beslissing is genomen", volgens The Daily Mail. Dat de UEFA de fout toegeeft, zal de voormalige manager van Bayern München dan ook weinig helpen.

Vernietigende klap

De beslissing om geen penalty toe te kennen kwam Duitsland uiteindelijk te duur te staan. De Spaanse Mikel Merino scoorde een late treffer en dit was een vernietigende klap voor het gastland, dat zo op had gehoopt om nog een grote trofee mee naar huis te nemen.

De beslissing opende de deur

Voor Marc Cucurella en Spanje opende de beslissing, of het gebrek daaraan, de deur naar nog een Europese overwinning. In een dramatische finale, waarin de Spanjaarden grotendeels domineerden, versloegen ze Engeland met 2-1.

Meer voor jou