Mario Balotelli: zijn ongeremde kant

'Super Mario'
Bekend om zijn bizarre gedrag
1. Vuurwerk in zijn badkamer
Manchester's ambassadeur voor vuurwerkveiligheid
2. Manchester Derby: 6-1
'Waarom altijd ik?'
3. Draaien tegen LA Galaxy
Bijna slaags met coach Mancini
4. Auto-ongeluk
Niet omdat het moet, maar omdat het kan
5. Strijd met Mancini
Een tackle die een einde maakte aan zijn City-carrière?
6. Scoren tegen Duitsland
Episch feest
7. Omhaal bij Marseille
Instagram
8. Een Milan-shirt dragen als Inter-speler
Verkocht aan City
9. 'Hesjes'-problemen
Dzeko heeft plezier
Een bijzondere voetballer
'Super Mario'

Mario Balotelli, bijgenaamd 'Super Mario', is ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke spelers in het hedendaagse voetbal. De Italiaanse voetballer heeft regelmatig met kattenkwaad de krantenkoppen gehaald.

Bekend om zijn bizarre gedrag

Balotelli heeft gedurende zijn loopbaan gekke dingen gedaan, zowel binnen als buiten het voetbalveld. Laten we eens kijken naar enkele van de meest spraakmakende gebeurtenissen.

1. Vuurwerk in zijn badkamer

Een opmerkelijke gebeurtenis in Balotelli's carrière vond plaats in 2011, toen hij vuurwerk afstak in zijn eigen badkamer. Dit roekeloze gedrag had gevaarlijke gevolgen, waarbij volgens The Guardian enkele handdoeken vlam vatten en er een kleine brand ontstond. De brandweer moest ingrijpen en Balotelli werd gedwongen om de nacht voor de Manchester-derby in een hotel door te brengen.

Manchester's ambassadeur voor vuurwerkveiligheid

Volgens een bericht in The Guardian heeft de stad Manchester slim gebruik gemaakt van de gelegenheid om meer bewustzijn te creëren voor veilig omgaan met vuurwerk. Ze benoemden Balotelli tot ambassadeur van vuurwerkveiligheid. Balotelli voelde zich vereerd en reageerde positief.

2. Manchester Derby: 6-1

Het vuurwerkincident vond plaats op de avond voor de Manchester Derby. Het gebrek aan slaap had echter geen invloed op de prestatie van Balotelli, want hij scoorde tweemaal waardoor City met 6-1 won.

'Waarom altijd ik?'

Balotelli zorgde voor een gedenkwaardig moment in de Derby door het eerste doelpunt te scoren en liet een opmerkelijk shirt zien met de tekst 'Waarom altijd ik?' Hoewel de precieze betekenis van die woorden niet helemaal duidelijk was, schreef hij die avond ongetwijfeld geschiedenis in de Premier League.

3. Draaien tegen LA Galaxy

In de zomer van 2011 speelden Balotelli en City een vriendschappelijke wedstrijd tegen LA Galaxy. Na de score te hebben geopend met een strafschop, kwam de Italiaan in de schijnwerpers toen hij probeerde te scoren met een draaiende beweging.

Bijna slaags met coach Mancini

Helaas verspeelde Balotelli de kans om de voorsprong van zijn team te vergroten, wat resulteerde in de woede van zijn toenmalige coach, Roberto Mancini. Mancini besloot om Balotelli te vervangen en de twee raakten bijna in een gevecht verwikkeld.

4. Auto-ongeluk

In augustus 2010 raakte Balotelli betrokken bij een auto-ongeluk terwijl hij onderweg was naar de training, aldus  ESPN. Niks bijzonders zou je denken, totdat de politie ter plaatse arriveerde.

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

Volgens berichten had Balotelli naar verluidt €5.847 aan contant geld bij zich tijdens het incident. Toen de politie hem vroeg waarom hij zoveel contant geld bij zich had, verraste hij hen met zijn reactie: "Omdat ik rijk ben." Blijf zoals je bent, Mario!

5. Strijd met Mancini

Het eerder genoemde incident met LA Galaxy illustreert dat City's Balotelli en Mancini geen beste vrienden waren. Bovendien kwam daar in januari 2013 nog een ruzie bovenop, zoals gemeld door The Daily Mail. Deze ruzie vond plaats op het trainingsveld van de club.

Een tackle die een einde maakte aan zijn City-carrière?

Volgens de berichtgeving kwam Balotelli in conflict met zijn toenmalige teamgenoot Scott Sinclair omdat hij een harde tackle maakte. Als reactie daarop beval Mancini Balotelli om het veld te verlaten. Balotelli weigerde echter te gehoorzamen. Dit resulteerde in een confrontatie waarbij Mancini hem probeerde weg te duwen. Aan het einde van die maand werd Balotelli verkocht aan AC Milan. Toeval? Daar lijkt het niet op.

6. Scoren tegen Duitsland

Je zou bijna vergeten dat Balotelli een buitengewoon voetbaltalent was, en nog steeds is. Hij liet dit zien tijdens het Europees kampioenschap van 2012. In de halve finale tegen Duitsland scoorde hij een van zijn meest memorabele doelpunten.

Episch feest

Na de openingstreffer, een kopbal, schoot Balotelli de bal op indrukwekkende wijze voorbij Manuel Neuer, waardoor de stand 0-2 werd in het voordeel van Italië 'Super Mario' vierde het doelpunt op zijn eigen kenmerkende manier. Hij  pronkte met zijn imposante sixpack en had een blik op zijn gezicht die intimiderend genoeg was om elke tegenstander te ontmoedigen.

7. Omhaal bij Marseille

In januari 2019 tekende Balotelli een contract bij Olympique Marseille. Hij speelde slechts 15 wedstrijden voor het team waarin hij 8 keer wist te scoren. Een van die doelpunten was een spectaculaire omhaal tijdens een wedstrijd tegen AS Saint-Étienne.

Instagram

De viering van het doelpunt was zo mogelijk nog spectaculairder. Balotelli kreeg een mobiele telefoon van een cameraman en filmde de hele scène op Instagram Live. Episch.

8. Een Milan-shirt dragen als Inter-speler

Balotelli heeft altijd een haat-liefdeverhouding gehad met de fans van de clubs waarvoor hij speelde. Bij Internazionale werd hij geprezen om zijn talent, maar hij werd ook veracht omdat hij een shirt van AC Milan droeg in het populaire Italiaanse tv-programma 'Striscia la Notizia'.

Verkocht aan City

Het incident vond plaats in maart 2010, enkele maanden voordat Balotelli werd verkocht aan Manchester City. Voetbal of 'calcio' is een serieuze zaak in de meedogenloze modehoofdstad van Italië.

9. 'Hesjes'-problemen

Balotelli en hesjes zijn geen geweldige combinatie. In november 2011 had 'Super Mario' tijdens een trainingssessie bij City moeite om twee hesjes aan te doen, ondanks de hulp van enkele medewerkers.

Dzeko heeft plezier

Edin Dzeko, Balotelli's toenmalige teamgenoot, beleefde veel plezier aan het incident. Later bootste hij de scène na waarbij hij Balotelli al lachend belachelijk maakte.

Een bijzondere voetballer

Balotelli heeft tot op heden een indrukwekkende voetbalcarrière gehad, maar het is waarschijnlijk dat hij meer herinnerd zal worden vanwege zijn opmerkelijke gedrag buiten het veld. Kun je ons dat kwalijk nemen?

Meer voor jou