Vroegtijdig pensioen Max Verstappen zou een ramp zijn voor de Formule 1

Vroegtijdige exit?
De achtergrond
Straf
Hij zou ermee kunnen stoppen
Zou hij kunnen vertrekken?
Dit is niet de eerste keer
Wat kan hij nog meer doen?
Hoe schadelijk zou het zijn?
Nooit ver van de schijnwerpers
"Domme" straffen

Max Verstappen is hard op weg naar een volgende F1-wereldtitel, maar de Nederlander lijkt ook genoeg te hebben van de "domme" straffen van de FIA. De wrijving tussen de coureur en de autoriteiten leidt tot speculaties over een vroegtijdig F1-pensioen.

Vroegtijdige exit?

Het ligt voor de hand dat Verstappen zal floreren in wat voor onderneming hij ook onderneemt, wat de vraag oproept: hoe hard heeft de F1 Super Max nodig?

De achtergrond

Verstappen zette de deur open voor een vroegtijdig vertrek uit de Formule 1 na zijn opmerkingen na de Grand Prix van Singapore, waarin de Red Bull-coureur als tweede eindigde na McLarens Lando Norris.

Straf

Verstappen werd gestraft door de FIA nadat hij had gevloekt tijdens een persconferentie op donderdag. De drievoudig wereldkampioen kreeg hiervoor een taakstraf opgelegd, een straf die door Max en zijn collega-coureurs met spot werd ontvangen, zo meldde Autosport.

"Het is echt vermoeiend"

Verstappen was vastberaden in zijn veroordeling van de straffen en vertelde aan verslaggevers na de race: "Je weet wel, als je niet jezelf kunt zijn, of je te maken hebt met dit soort domme dingen. Ik denk dat ik nu in de fase van mijn carrière ben dat je hier niet de hele tijd mee bezig wilt zijn. Het is echt vermoeiend".

Hij zou ermee kunnen stoppen

De Nederlander vervolgde: "Iedereen gaat tot het uiterste, maar als je te maken krijgt met al dit soort domme dingen: voor mij is dat geen manier om door te gaan in de sport, dat is zeker".

Zou hij kunnen vertrekken?

Super Max is al drievoudig wereldkampioen en lijkt nogmaals wereldkampioen te kunnen worden als zijn Red Bull team de late aanval van McLaren kan afweren. Zijn opmerkingen in het weekend deden vermoeden dat hij de sport wel eens vroegtijdig zou kunnen verlaten, maar zijn de dreigementen echt, of is hij gewoon gefrustreerd en vindt hij het een zware straf voor een klein dingetje?

Dit is niet de eerste keer

Autosport wijst erop dat Verstappen openlijk heeft gezegd dat hij zichzelf niet voor een lange termijn aan de F1 wil binden. Volgens de berichten heeft hij geen zin om de zeven wereldkampioenschappen van Lewis Hamilton in te halen of "zomaar, voor de lol" aan de F1 mee te doen.

Wat kan hij nog meer doen?

Autoport meldt dat Verstappen mogelijk probeert zijn autosportcarrière te diversifiëren door zich te richten op 24-uurs enduranceraces. Daarnaast neemt de coureur af en toe deel aan sim-racing wedstrijden met Team Redline, waarvan hij eigenaar is. Het lijkt erop dat hij geen tekort aan opties heeft als hij zijn racecarrière buiten de Formule 1 wil voortzetten.

Hoe schadelijk zou het zijn?

De afgelopen tijd is Verstappen het gezicht van de Formule 1 geworden, omdat Lewis Hamiltons strubbelingen hem naar beneden hebben geduwd in de rangorde. Bovendien is hij betrokken geraakt bij meerdere titelgevechten die de F1 als televisieproduct enorm hebben verbeterd. Als Max zou vertrekken, zou er een vacuüm in het sterrendom ontstaan zonder een duidelijke coureur die dit gat kan opvullen.

Nooit ver van de schijnwerpers

De aanvallende racestijl en compromisloze communicatie van Verstappen zorgen tijdens een Formule 1-seizoen voor veel krantenkoppen en geven de sport enorm veel marketingwaarde. Zijn uiteindelijke pensionering zou een groot verlies zijn voor de F1-wereld, die alleen zichzelf de schuld zou kunnen geven.

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou