Waarom de opvliegendheid van Verstappen hem de Formule 1-titel kan kosten

De dominantie van Verstappen
Zichtbare scheuren
Verslagen
'Mad Max'
Radiogesprekken
Eerdere incidenten
Door het lint
Red Bull heeft schuld
Doen wat hij wil
Vertrek van Newey
De juiste teamstrategie volgen
Zal zijn voorsprong slinken?
De dominantie van Verstappen

In de afgelopen drie seizoenen heeft Max Verstappen de Formule 1 gedomineerd en hebben we daardoor zijn kalme en ontspannen houding gezien, waarmee hij bijna elke race waarin hij startte won.

Zichtbare scheuren

Maar na een overweldigende start in 2024 beginnen er scheuren te komen in het Red Bull team, nu Mercedes en McLaren een auto neerzetten die tot het einde van de race kan concurreren met Verstappen.

Verslagen

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Groot-Brittannië en van België, terwijl Oscar Piastri de Grand Prix van Hongarije op zijn naam schreef. Vervolgens zei Hamilton over het gescheld van 'Mad Max' op de baan: "Gedraag je als een wereldkampioen."

'Mad Max'

Tijdens de Grand Prix van Hongarije reed Verstappen voor het eerst sinds 2021 drie races zonder overwinning, en was de oude 'Mad Max'-persoonlijkheid terug voor het oog van de wereld na een boze tirade op de teamradio.

Radiogesprekken

Volgens de website GPFans zei Verstappen over de radio: "Het is best indrukwekkend dat we ons laten ondermijnen en mijn race compleet naar de kl * ten helpen".

"Als het je niet bevalt, blijf dan thuis"

Hij vervolgde op de radio met meer scheldwoorden en zei later: "Ik denk niet dat we ons hoeven te verontschuldigen; we moeten het gewoon beter doen. Ik snap niet waarom sommige mensen denken dat je niet uitgesproken mag zijn op de radio. Dit is een sport. Als het je niet bevalt, blijf dan thuis".

Eerdere incidenten

De drift en de opvliegendheid van Verstappen waren doorslaggevende factoren bij waarom het hem niet lukte om voor 2021 een wereldkampioenschap te pakken. In 2018 duwde hij Esteban Ocon de paddock in nadat hij uit de race was geslagen en in 2020 noemde hij Lance Stroll een 'mon g 0 0 l' na een botsing tijdens de training.

Door het lint

Het is duidelijk dat Verstappen bijzonder snel door het lint kan gaan als de dingen niet gaan zoals hij wil, en nu McLaren en Mercedes om zijn nummer één positie strijden, zou zijn opvliegendheid hem wel eens de wereldtitel kunnen kosten.

Red Bull heeft schuld

Red Bull heeft het aan zichzelf te wijten dat ze met Verstappen een competitief monster hebben gecreëerd, want ze hebben laten zien dat ze heel weinig doen om hem af te straffen als de Nederlander boos en gefrustreerd over de lijn gaat.

Doen wat hij wil

Het team heeft Verstappen alles gegeven wat hij nodig heeft om succesvol te zijn, maar het is een tweesnijdend zwaard, waarbij Verstappen denkt dat hij kan doen wat hij wil en duidelijke teamorders kan negeren. De Nederlander weet dat hij de beste coureur op de grid is en de macht heeft om te doen wat hij wil.

"Ik probeer te redden wat er te redden valt"

Tijdens de Grand Prix van Hongarije waren zijn betweterige persoonlijkheid en duidelijke onbegrip voor het team duidelijk te zien. Er werd hem gevraagd om op zijn banden te letten en hij antwoordde: "Nee maat, hou op met die onzin. Jullie hebben me deze sh*tstrategie gegeven – ik probeer te redden wat er te redden valt."

Vertrek van Newey

Planet F1 schrijft dat het vertrek van Adrian Newey een grote invloed kan hebben gehad op Verstappen, omdat zijn schat aan kennis en mate van zekerheid ontbreken in de paddock van Red Bull.

De juiste teamstrategie volgen

De MCL38 van McLaren en de W15 van Mercedes lijken op gelijke hoogte te staan met de RB20 van Red Bull en met de egocentrische houding van Verstappen om geen spelplan te volgen, zullen de coureurs van McLaren en Mercedes waarschijnlijk de juiste teamstrategie volgen om Verstappen te verslaan en hem mogelijk te weerhouden van een vierde titel.

Zal zijn voorsprong slinken?

Als er meer barstjes verschijnen en Verstappen vasthoudt aan zijn solitaire mentaliteit en boze houding, kan zijn voorsprong van 76 punten aan de top van het kampioenschap snel slinken.

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou