Waarom Duitsland het EK 2024 in eigen land gaat winnen

Gastland
Kock-outvoetbal
Thuisvoordeel
Herhaalt de geschiedenis zich?
Andere gastlanden
Musiala en Wirtz
Creatieve genieën
Een team van winnaars
WK-winnaars
Know-how
Het Duitse clubvoetbal doet het geweldig
Leverkusen en Stuttgart
Een goed seizoen bij hun clubs
Julian Nagelsmann
Groep A
De perfecte mix
Gastland

Duitsland is deze zomer gastland voor hun eerste grote voetbaltoernooi sinds het WK van 2006, en speelt dan ook de openingswedstrijd van het EK van 2024 tegen Schotland op 14 juni.

Kock-outvoetbal

De drievoudige winnaars van het EK hebben al acht jaar geen knock-outwedstrijd meer gewonnen, maar dit jaar in eigen land moet daar verandering in komen.

Thuisvoordeel

Als elke wedstrijd thuis wordt gespeeld voor een uitzinnig Duits publiek, zal dat de Duitse spelers extra stimuleren om te presteren en meer energie geven in elke wedstrijd.

Herhaalt de geschiedenis zich?

De website van de Bundesliga meldt dat Duitsland zich zal ontdoen van hun voetbalpech in de knock-outfases uit het verleden, omdat de geschiedenis uitwijst dat het thuisland bijna altijd ver komt.

Andere gastlanden

Portugal (2004), Frankrijk (2016) en Engeland (2021) waren alle gastlanden van de afgelopen jaren die de finale van hun thuiswedstrijd haalden. Spanje (1964), Italië (1968) en Frankrijk (1984) wonnen allemaal op eigen bodem.

Musiala en Wirtz

De Duitse fans hebben twee van de meest veelbelovende jonge spelers ter wereld tot hun beschikking tijdens het EK: Jamal Musiala (21) en Florian Wirtz (21).

Creatieve genieën

Volgens Transfermarkt heeft Wirtz dit seizoen 11 doelpunten gemaakt en 11 assists gegeven in de Bundesliga, terwijl Musiala 10 doelpunten heeft gemaakt en zes assists heeft gegeven in 24 Bundesliga-optredens. Beiden zijn dus in vorm en zullen deze zomer een aanwinst zijn voor Duitsland.

Een team van winnaars

Om de creatieve genieën van Wirtz en Musiala heen hebben de Duitsers een team van winnaars op het grootste podium, en dat kan cruciaal blijken in de laatste rondes van het toernooi.

WK-winnaars

Manuel Neuer, Toni Kroos en Thomas Müller wonnen het WK 2014 met Duitsland en hebben allemaal meer dan 100 keer voor de Duitse nationale ploeg gespeeld. Ervaring genoeg dus.

Know-how

Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Kai Havertz, Ilkay Gündogan en Marc-Andre ter Stegen hebben bovendien ook al eens de UEFA Champions League gewonnen. De website van de Bundesliga meldt verder dat alle spelers in het team gezamenlijk 63 medailles hebben vergaard voor gewonnen landstitels.

Het Duitse clubvoetbal doet het geweldig

Het Duitse nationale team gaat dit EK in nadat de Bundesliga in het algemeen en Bayer Leverkusen in het bijzonder internationaal de krantenkoppen hebben gehaald door het eerste team in de Duitse geschiedenis te worden dat ongeslagen is geëindigd in de competitie.

Leverkusen en Stuttgart

Van die ploeg zullen Wirtz, Jonathan Tah en Robert Andrich voor Duitsland spelen tijdens het EK. VfB Stuttgart, dat tweede werd en boven Bayern München eindigde, is beloond met vijf spelers die in de nationale ploeg zijn opgenomen.

Een goed seizoen bij hun clubs

Borussia Dortmund haalde de finale van de Champions League en moest het in de finale afleggen tegen het Real Madrid van Toni Kroos en Antonio Rudiger. Het grootste deel van de Duitse ploeg komt naar het toernooi na een positief clubjaar.

Julian Nagelsmann

Met zijn 36 jaar heeft Duitsland de meest opwindende jonge manager in het wereldvoetbal, Julian Nagelsmann, die al de Bundesliga heeft gewonnen met Bayern München. De Duitse coach is jong en heeft bewezen dat hij kan winnen met een ploeg vol topspelers.

Groep A

Duitsland neemt het in Groep A van het EK op tegen Schotland, Hongarije en Zwitserland en er wordt verwacht dat het die groep zal winnen. Als dat inderdaad lukt, moeten ze het opnemen tegen de nummer twee uit de groep van Engeland, Servië, Slovenië en Denemarken.

De perfecte mix

Op eigen bodem, met een vasthoudende manager en een ploeg vol winnaars en kwaliteit, moeten de Duitsers zichzelf wel zien als favorieten voor het EK van 2024.

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou