Waarom Red Bull het contract van Sergio Perez verlengd heeft

Red Bull heeft een coureur nodig voor 2025
Verstappen is de pijlpunt
Het was het laatste contractjaar voor Sergio Perez
Horner oefende druk op hem uit
De bazen zijn niet tevreden
Carlos Sainz Jr.
Yuki Tsunoda
De nummer 1-optie
Zorg dat beide auto's weer punten pakken
Prestaties verbeteren
Red Bull heeft een coureur nodig voor 2025

Red Bull begon het seizoen 2024 met horten en stoten wegens het schandaal rond Christian Horner. Nu, halverwege het seizoen, leiden ze zowel de coureurs- als de teamstand. Er lag alleen één horde op de weg: ze moesten een coureur vinden voor het seizoen 2025.

Verstappen is de pijlpunt

Max Verstappen is de pijlpunt die het team dit seizoen vooruit stuwt met grote overwinningen in zijn RB20, in tegenstelling tot zijn teamgenoot 'Checo' Perez. De Mexicaan heeft moeite om goede prestaties neer te zetten en staat momenteel 5e in het klassement.

Het was het laatste contractjaar voor Sergio Perez

De Mexicaanse coureur begon 2024, het laatste jaar van zijn vorige contract, onder enorme druk. Perez heeft moeite om zijn vorm in de RB20 vast te houden. Daarbij stond het geluk niet aan Perez' zijde, zoals bleek tijdens de GP van Monaco, waar zijn auto werd total loss gereden door Kevin Magnussen.

Horner oefende druk op hem uit

Volgens Racingnews365 richtte Christian Horner zich met name op Sergio Perez om weer de vorm te vinden die hij aan het begin van het seizoen liet zien, nu het Oostenrijkse team wordt bedreigd door McLaren en Ferrari.

De bazen zijn niet tevreden

Er bestond een mogelijkheid dat Christian Horner en Helmut Marko de Mexicaanse coureur aan het eind van zijn contract in zouden ruilen voor een alternatieve coureur. Er zijn er genoeg die Perez van de troon kunnen stoten.

Carlos Sainz Jr.

Volgens de online publicatie CRASH waren "alternatieve opties voor Red Bull komend seizoen onder andere Carlos Sainz Jr., die in 2025 zijn Ferrari verliest aan Lewis Hamilton". Een duidelijke dreiging voor Perez dus.

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda was een andere optie voor het Oostenrijkse team, maar "hij wordt ondanks zijn goede vorm niet serieus overwogen als vervanger van Perez bij Red Bull", aldus CRASH.

De nummer 1-optie

"De gesprekken zijn nog gaande en Checo is nog steeds onze eerste optie," zei Helmut Marko ondanks alle geruchten. En uiteindelijk hebben ze toch besloten om met Sergio Perez door te gaan.

Zorg dat beide auto's weer punten pakken

"Monaco was bruut voor hem [Perez]. We moeten er natuurlijk voor zorgen dat beide auto's punten gaan pakken", deelde Horner met de lokale media na de crash in Monaco.

Prestaties verbeteren

Met 'beide auto's' bedoelde hij natuurlijk die van Max Verstappen en die van Sergio Perez. De Mexicaan blijkt essentieel te zijn voor het team en voor de topcoureur Verstappen. Daarom heeft hij een contractverlenging gekregen. De voorwaarde is uiteraard dat Perez zijn prestaties moet verbeteren en voor betere finishes moet zorgen. Zal 2025 beter worden voor Perez dan 2024?

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou