Wie zijn de meest overschatte spelers in de Premier League?

De moeilijkste competitie ter wereld
10 – Virgil van Dijk (Liverpool)
9 - David Raya (Arsenal)
Defensie verdient lof
8 - Bruno Guimaraes (Newcastle United)
Woede en passie
7 - Bruno Fernandes (Manchester United)
Woede
6 - Heung Min Son (Tottenham Hotspur)
Geen grote trofeeën
5 - Mason Mount (Manchester United)
Geen verschil
4 - Marcus Rashford (Manchester United)
Turbulent seizoen
3 - Enzo Fernández (Chelsea)
Maakt geen verschil
2 - Nicolas Jackson (Chelsea)
Moeilijkheden
1 - Antony (Manchester United)
Slecht rendement
De moeilijkste competitie ter wereld

De Premier League is weer in volle gang. Sommige spelers maken indruk, maar anderen hebben moeite de critici voor zich te winnen in de moeilijkste, meest bekeken en strengst geanalyseerde competitie ter wereld. Wie zijn de spelers die experts het meest tegen lijken te vallen?

10 – Virgil van Dijk (Liverpool)

Ja, dit komt misschien als een verrassing, gezien hoe goed Virgil van Dijk voor Liverpool is geweest in de Premier League, maar zijn prestaties van vorig seizoen zijn deels de reden dat Liverpool uit de Europese competitie en de titelstrijd in de Premier League is gestapt.

"Ik denk dat hij overschat wordt"

Volgens Talksport zei voormalig Chelsea-speler Jason Cundy: "Hij kopt de bal niet alleen in een richting die je niet wilt. Persoonlijk denk ik dat hij overschat wordt." Liverpool heeft de zesde beste clean sheet-rating in de competitie.

9 - David Raya (Arsenal)

Ja, David Raya won de Golden Glove met Arsenal. Toch verdient William Saliba veel meer eer voor die prijs. Raya had wankele momenten gedurende het seizoen, waaronder het eerste doelpunt van Tottenham tegen Arsenal in april.

Defensie verdient lof

De Golden Glove-award geeft Raya feitelijk de titel 'beste keeper in de Premier League', maar de hele verdediging van Arsenal is de reden dat hij de award won, en niet alleen hij. Volgens de Premier League-website hielden de 'Gunners' vorig seizoen 18 keer de nul.

8 - Bruno Guimaraes (Newcastle United)

Bruno Guimaraes van Newcastle is een van de belangrijkste spelers die Newcastle naar de top van de Premier League heeft geholpen . Helaas voor de fans van Newcastle is hij echter nog niet een van de beste middenvelders in de competitie.

Woede en passie

Met negen gele kaarten in het vorige seizoen staat de Braziliaanse speler bekend om zijn woede en passie, die zijn spel beïnvloeden, terwijl Newcastle worstelde om de top vier te halen. Om tot de wereldtop te behoren, moet Guimarães zijn prestaties verbeteren, vooral gezien zijn magere zeven doelpunten en acht assists.

7 - Bruno Fernandes (Manchester United)

Laten we duidelijk zijn, Bruno Fernandes is een fenomenale voetballer . Zijn passing en scoringsvermogen zijn ongeëvenaard, maar zijn statistieken overtreffen altijd zijn prestaties op het veld, wat hem waarschijnlijk meer lof oplevert dan hij verdient.

Woede

In 35 wedstrijden vorig seizoen scoorde Fernandes tien keer en leverde hij acht assists in de Premier League. Hoewel hij als hun sleutelspeler wordt beschouwd, staat Fernandes erom bekend dat hij zijn woede laat prevaleren boven zijn spel. Daarnaast heeft hij de reputatie dat hij niet presteert in grote wedstrijden, met slechts één doelpunt tegen top zes teams vorig seizoen.

6 - Heung Min Son (Tottenham Hotspur)

Tottenham-aanvoerder Heung Min Son is een clublegende en maakt al sinds 2015 deel uit van het team. In 2022 won hij de Premier League Golden Boot. De Zuid-Koreaanse speler maakte vorig seizoen 17 doelpunten en leverde tien assists, maar voor de Spurs blijft het verhaal onveranderd.

Geen grote trofeeën

De Zuid-Koreaan wordt algemeen beschouwd als een van de beste aanvallers in de geschiedenis van de Premier League, met 122 doelpunten in 307 wedstrijden, maar hij is nog steeds niet goed genoeg om Spurs over de streep te trekken in een grote finale of de competitie. Ondanks zijn uitmuntendheid kan Son het op het grootste podium niet waarmaken .

5 - Mason Mount (Manchester United)

Mason Mount werd zeer geprezen door de Engelse bondscoach Gareth Southgate en door voetballegende Frank Lampard , maar na zijn grote overstap naar Manchester United heeft Mount nog steeds moeite om de Premier League op zijn kop te zetten.

Geen verschil

Vorig seizoen speelde Mount 14 wedstrijden en scoorde hij één doelpunt vanwege blessures, maar bij Chelsea heeft hij slechts één keer meer dan tien doelpunten gemaakt in de Premier League. Mount maakt niet het verschil en heeft moeite om teams naar een hoger niveau te tillen.

4 - Marcus Rashford (Manchester United)

Hoewel Marcus Rashford twee seizoenen geleden nog dertig doelpunten scoorde, is hij een speler die in zijn carrière voornamelijk op bepaalde momenten heeft gepiekt. Door de jaren heen heeft hij geen consequente prestaties voor United laten zien.

Turbulent seizoen

Vorig seizoen had Rashford het moeilijk bij Manchester United in een ander turbulent seizoen. Hij raakte slechts zeven keer het net. Rashford beschikt zeker over talent, maar hij behoort niet tot de beste aanvallers ter wereld.

3 - Enzo Fernández (Chelsea)

Een andere speler van Chelsea die niet heeft voldaan aan de verwachtingen die sommige fans van hem hadden, is wereldkampioen Enzo Fernandez. Hij vond het moeilijk om zijn stempel op wedstrijden te drukken en consistent te presteren gedurende het uitdagende jaar voor Chelsea.

Maakt geen verschil

Ondanks het bezit van een middenvelder ter waarde van ongeveer £ 100 miljoen, heeft Fernández moeite gehad om een verschil te maken voor Chelsea, met slechts drie doelpunten en twee assists vorig seizoen. De 'Blues' hadden gemiddeld 59% balbezit, maar hun dominantie kwam niet tot uiting in de resultaten.

2 - Nicolas Jackson (Chelsea)

Volgens ESPN wordt Nicolas Jackson door sommige Chelsea-fans de 'nieuwe Drogba' genoemd. Zijn doelpuntenaantal in de Premier League is echter geen teken van hoe inefficiënt hij was voor Chelsea vorig seizoen, toen de club opnieuw moeite had om mee te dingen naar Europese plekken.

Moeilijkheden

Jackson maakte vorig seizoen 14 doelpunten in de competitie, waarvan drie tegen het negental van Tottenham eerder dat seizoen en vijf tegen teams uit de onderste zes. Echter, Jackson heeft niet gepresteerd in belangrijke wedstrijden en vond het moeilijk tegen sterkere verdedigingen.

1 - Antony (Manchester United)

Nadat hij voor £85 miljoen naar Manchester United vertrok, werd verwacht dat Antony de volgende grote naam voor United zou worden. Sommige fans geloven dat ook, maar zijn statistieken en prestaties bewijzen dat de Braziliaanse vleugelspeler enorm overschat wordt.

Slecht rendement

Volgens de website van de Premier League scoorde de Braziliaanse vleugelspeler vorig seizoen één doelpunt en gaf hij één assist in de competitie, nadat hij eerder vier doelpunten en twee assists had. Voor £85 miljoen zouden de fans van United op veel betere prestaties hopen.

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

Meer voor jou