Waar hebben ze elkaar ontmoet?
Verrassende omhelzing
Rivaliteit op het veld
De geluksbrenger

De Australische legende Sam Kerr vierde de overwinning van de 'Matildas' tegen Frankrijk in het WK voetbal voor vrouwen met haar vriendin Kristie Mewis. Het Australische team kwam tot de halve finales in het WK voetbal voor vrouwen, wat een historische prestatie is.

Mewis is zelf profvoetballer en speelt voor Gotham FC in de National Women's Soccer League in de VS.

Waar Sam Kerr de reputatie heeft van beste speelster ter wereld in het vrouwenspel, is Mewis zelf ook niet onbelangrijk, met meer dan 50 caps voor het Amerikaanse nationale vrouwenelftal.

Terwijl het voorheen dominante Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal in de voorgaande ronde werd uitgeschakeld, bleef Mewis in de buurt om haar vriendin te steunen. Het bleek de juiste beslissing, want Kerr kwam het veld op als invalster en scoorde een penalty, waardoor Australië voor de eerste keer de halve finale bereikt van een WK.

Voor Kerr was het aanvankelijk een teleurstellend toernooi, omdat ze wanhopig probeerde te herstellen van een kuitblessure die haar het grootste deel van het WK aan de kant hield. In de afgelopen twee wedstrijden heeft ze als cameo kunnen optreden terwijl haar ploeg een gooi deed naar hun eerste WK-trofee.

Kerr en Mewis leerden elkaar voor het eerst kennen in 2019, toen Kerr actief was in Amerika. Het daten begon in 2020 met Zoomgesprekken en online chats voordat ze daarna twee weken met elkaar in quarantaine gingen en vanaf dat moment zijn ze een stel.

Dat ze een stelletje waren, bleek na een wedstrijd in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 (gehouden in 2021) in Tokio. Na de wedstrijd werden de twee gezien terwijl ze elkaar omhelsden, een verrassing omdat velen dachten dat Kerr op dat moment nog een relatie had met Nikki Stanton (een andere profspeelster).

De relatie buiten het veld blijft sterk, maar op het veld heeft Mewis de overhand. Haar Amerikaanse ploeg versloeg Kerrs Australië op de Olympische Spelen van 2020 en won zo de bronzen medaille. Het paar werd na de wedstrijd opnieuw samen gezien.

Toen het Australische team van Kerr tegen Engeland speelde voor een plaats in de WK-finale, was Mewis opnieuw aanwezig zijn. En wellicht zal, na het verlies tegen Engeland, de aanwezigheid van haar vriendin Kerr aansporen om zaterdag extra te knokken voor de derde plek in het toernooi.