Real Madrid 4-0 Chelsea (totaal na 2 wedstrijden)
AC Milaan 2-1 Napoli (totaal na 2 wedstrijden
Titanenstrijd gewonnen door Milaan
Niet alleen Champions League...
Feyenoord 1-0 AS Roma
Leverkusen 1-1 Union SG

Het is weer een goede week om topvoetbal te kijken. Alle ogen zijn gericht op Manchester City en Real Madrid als de twee grote favorieten om dit jaar de titel te winnen, maar Inter Milan en AC Milan zijn waardige underdogs die voor opschudding kunnen zorgen in de halve finales.

De 'Citizens' gaven vorige week een schitterend voetbalspel in het Etihad Stadium en domineerden Bayern München volledig. De Beierse ploeg hield met balbezit de tegenstander op afstand, maar het was moeilijk de individuele kwaliteiten van Manchester City-spelers het hoofd te bieden.

De Beierse selectie heeft veel veranderingen ondergaan sinds Nagelsmann in maart werd ontslagen. Tuchel, de pas getekende coach, boekte positieve resultaten in de Bundesliga, maar het team mist nog steeds samenhang in Europa.

Manchester City speelde goed, als gewoonlijk. Hun veldovergangen naast hun vermogen om positie te behouden, splitsten het Beierse team volledig in tweeën. Ze dwongen Bayern in ongemakkelijke situaties op het veld, wat veel ongedwongen fouten en zinloze lange passes opleverde.

De Noorse spits legde de spijker in de doodskist en scoorde het 3e doelpunt in de 76e minuut, waardoor Manchester City een comfortabele voorsprong kreeg voordat het team naar München zou gaan.

Twee wedstrijden met schitterend aanvallend voetbal van 'los Blancos'. Carlo Ancelotti ontwierp het perfecte plan om het spel van Chelsea te verstoren door hoog op het veld te drukken en langs de zijkanten te counteren.

Chelsea is dit seizoen een achtbaan geweest en heeft veel veranderingen binnen de club meegemaakt. Lampard werd opgeroepen om de stukken op te pakken, maar de 'Blues' speelden doelloos, zonder persoonlijkheid. Ze hadden geen schijn van kans en verloren zowel uit als thuis met 2-0.

Het Portugese team beleefde niet zijn beste Champions League-avond, want ze kwamen twee doelpunten tekort bij Inter Milan. Nicolo Barella en Romelu Lukaku scoorden voor de Italiaanse kant en zetten één voet neer in de halve finale. Benfica domineerde het balbezit en had meer schoten op doel, maar de verdedigingsstructuur van Inter maakte een einde aan de Portugese aanval.

Inter kende een sterke start in de Champions League, dankzij Inzaghi's toewijding aan de Europese competitie. Hun race om de Italiaanse competitie te winnen is lang geleden geëindigd. Inter zakte naar de 5e plaats, vechtend voor een plek in de Champions League volgend jaar.

De terugwedstrijd in San Siro zal een test zijn voor de 'nero azzurri' die gokken op een plek in de Champions League-finale. Benfica zal op volle kracht uit de hoek moeten komen om een gelijkspel af te dwingen, dus we kunnen een zeer verdedigende wedstrijd verwachten met constante druk van de Portugese kant.

Ongetwijfeld twee van de sterkste teams in de Serie A streden om een enkeltje voor de halve finale van de Champions League. Napoli heeft zichzelf overtroffen met een opmerkelijk seizoen in de competitie en leidde de race om de Scudetto met 14 punten. Milaan profiteerde tijdens de eerste wedstrijd van de vermoeide benen van Napoli en eindigde op 1-0 met een schitterend doelpunt van Bennacer.

Ook in de tweede wedstrijd was zaten de twee teams dicht bij elkaar. Milaan leidde in de rust met 1-0 maar Napoli wist in de 93e minuut gelijk te spelen dankzij een goal van Victor Oshimhen. Het was echter niet genoeg. Wegens de overwinning van Milaan in de eerste wedstrijd is die club die uiteindelijk naar de halve finale gaat.

Ook in de Europa League is het spannend voor Nederlandse en Belgische sportliefhebbers. Op 20 april speelt Feyenoord uit tegen AS Roma en Union SG thuis tegen Bayer Leverkusen.

In de thuiswedstrijd, met enkel Feyenoordsupporters in het stadion, hield de Rotterdamse club de nul in de eerste helft. Mats Wieffer scoorde één goal in de 53e minuut. Het is afwachten of die ene goal genoeg zal zijn om tijdens de uitwedstrijd (met enkel Romasupporters) een verlies met meerdere goals af te houden en zo door te gaan naar de halve finale.

Victor Boniface bracht verlichting na 51 minuten en wist de club uit Brussel op een 1-0 voorsprong te brengen. Lange tijd ging het vervolgens gelijk op tussen de Belgen en Duitsers, maar uiteindelijk scoorde Florian Wirtz in de 82e minuut toch de gelijkmaker. Hierdoor wordt de thuiswedstrijd voor Union SG des te pittig.